Jeugd

Bij NIVO kun je al vanaf 6 jaar komen volleyballen. De jongste jeugd (tot 12 jaar) beginnen met het Cool Moves Volley (CMV). Met CMV leer je stapje voor stapje, de volleybaltechnieken, beginnende met gooien en vangen van de bal. Naast nieuwe technieken wordt met elk hogere niveau ook meer verwacht van de samenwerking tussen spelers: Volleybal is een teamsport!

Na het CMV gaan spelers door naar de C-jeugd (tot 14 jaar), B-jeugd (tot 16 jaar) en A-jeugd (tot 18 jaar). Ook op deze niveaus leer je nieuwe technieken en samenwerkingsvormen. Spelers zullen zich ook gaan specialiseren in bepaalde rollen, zoals spelverdeler, aanvaller of libero.

De jeugdteams van NIVO spelen in twee competities. Voor de jeugd tot 14 jaar hebben we een lokale competitie die zich in de gemeentes Hoorn en Waterland afspelen. Er wordt ongeveer één keer in de twee weken meerdere wedstrijden gespeeld. Voor meer informatie zie de Hoorn-Waterland Competitie.

Er er zijn teams die in de NeVoBo competitie spelen. Hun thuiswedstrijden zijn op vrijdagavond in sporthal "De Kers".

Wil je een keertje meetrainen? Dat kan 3 x gratis! Kom op woendagmiddag of -avond naar de Kers. Zie de onderstaande tabel voor de speeltijden per leeftijd. Vraag aan een trainer in de zaal met welk team je kunt meespelen.

Leeftijd   Trainingstijden
 6 t/m 14 jaar  16:00 - 17:30 uur
 15 t/m 16 jaar   17:30 - 19:00 uur
 17 t/m 18 jaar  19:00 - 20:30 uur

 

Voor meer informatie over jeugdzaken, zie ons jeugdbeleidsplan of neem contact op met Kees Jan Woltjer, de jeugdcoördinator van NIVO via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.